Şahsına Münasır

“Nevi şahsına münasır”,kendi özgü tarzı ve davranışı olan insan türü için kullanılan sıfat tamlamasıdır. Her insan fıtraten çeşitli özelliklerle dünyaya gelir. Şuan ki yaşadığımız ortamda şahsına münasır olabilmek oldukça zor gibi geliyor bana, özellikle sosyal medyada anonimlikten çıktığımız için tıpkı gerçek hayatta yaptığımız gibi orada da rol yapıyoruz. Açıkcası “sosyal medya” kötü kalpli ama çok başarılı bir hokkabaz gibi. Kim aslında ne, neler yaşıyor bilmek artık hem çok kolay hem çok zor. İnsanlar neler yaşadığını sosyal medyada paylaşıyorlar ama ne kadar samimi ?

Herkes sizden daha iyi daha süper bir hayatı varmış gibi gelebilir,siz düzenli olarak “hayatı ıskalıyor” gibi hissetmenize yol açar bu illüzyonist. Bu durum sizin şahsınıza münasır özelliklerinizi törpülerken, sizi gitgide daha endişeli,mutsuz ve daha çok tüketen bir insan yapar.

Halbuki fıtraten içgüdü, duygu ve akla sahip bireyler olarak oldukça orijinal ve özgün insanlar olabiliriz bu duruma çok iyi anlatan bir animasyon var ve animasyondan bir kare durumu oldukça net biçimde açıklamakta ;

Moby & The Void Pacific Choir – Are You Lost In The World Like Me?

Çevremde az olsa bulunan şahsına münasır insanların özelliklerini anlatacağım diğer yazım bir kaç gün içinde sizlerle olacaktır.

İyi bayramlar,Selametle

 

Şahsına Münasır
Etiketlendi:     

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir